Snellere spiergroei door SARM’s

4 augustus 2022
spieropbouw

SARM’s worden ook wel ‘een nieuw soort steroïden’ genoemd. Voorheen werden vooral anabolen gebruikt door krachtsporters. Deze zijn een stuk bekender binnen de fitnessindustrie? Maar wat zijn SARM’s nou precies? Wij vertellen jou in dit artikel alles over de effecten, gevaren en bijwerkingen van SARM’s.

Wat zijn SARM’s precies?

SARM’s verbeteren de prestaties in de sportschool. Sinds de jaren 90’ zijn deze middelen te vinden op de markt. Na gebruik van de SARM’s zullen jouw spieren en botten zich versterken door zich te binden aan je receptoren (spierweefsel). Het is de bedoeling dat na het gebruik van het middel spiercellen worden geactiveerd. Dit moet ervoor zorgen dat je sterker zult zijn en dat je spieren meer gaan groeien. Er wordt dus gesteld dat SARM’s een nieuwe manier zijn om snel spiermassa te kweken. Ben jij benieuwd hoe je snel spieren opbouwt? Lees dan onze tips voor spiergroei! Of lees deze inspiratie gevende blog over vijf maaltijden die spieropbouw bevorderen.

De bijwerkingen van SARM’s

Al voor langere tijd werden anabolen gebruikt door bodybuilders. Deze verbeterden de prestaties van de bodybuilders. Zo zorgden de anabole steroïden bij een snellere spieropbouw. Echter zaten er ook negatieve effecten aan het gebruik van anabolen, zoals: acne, haarverlies en leverschade.

SARM’s zijn goed te vergelijken met anabolen. Krachtsporters merken een indrukwekkende toename van spieren. Daarnaast komen de negatieve effecten van SARM’s ook sterk overeen. Zo zijn verschillende klachten gemeld, zoals een hoge bloeddruk, haarverlies en uitslag wat kan leiden tot een slechter zicht. Vooral een verminderend zicht komt bij veel gebruikers voor.

LEES MEER  Sneller spierherstel? Eet en drink dan deze 9 dingen na het sporten!

Niet goedgekeurd voor menselijke consumptie

De eerste SARM die werd ontwikkeld was Andarine. Enkele jaren later werd een vernieuwde versie uitgebracht, genaamd: Ostarine. Deze SARM zou zorgen voor een nog beter resultaat. Enkele gebruikers van het product zagen tijdens een 12 weken durend onderzoek een mooi resultaat. Zo was er binnen deze periode een flinke toename in spiergroei te zien. Daarentegen nam de vetmassa af.

Het was lastig om het product als medicijn op de markt te brengen. De resultaten op het gebied van het genezen van kanker waren te gering. Alhoewel het medicijn mislukte, werd het in de fitnesswereld een groot succes.

SARM’s kopen

Nu de vraag naar SARM’s steeds groter wordt, duiken er steeds meer verkopers van het product op. Zo zijn er op internet genoeg webshops te vinden die het product aanbieden. Je komt dus vrij gemakkelijk aan het product. Vaak heb je het de volgende dag al in huis. Het kopen van deze middelen is wel geheel volgens eigen risico. Op de websites van de verkopers zijn vaak disclaimers vermeld. Deze wijzen op de mogelijke risico’s van SARM’s. Toch bieden sommige retailers het product mooi aan als dé manier om sneller spieren op te bouwen. Dit gebeurt op gewone websites waar normale supplementen worden verkocht, zoals eiwitpoeder.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten