Vleessoorten met veel eiwitten

24 augustus 2022
Vleessoorten met eiwitten

Voor een fanatieke sporter is de inname van eiwitten een belangrijke bijkomstigheid. Eiwitten worden ook wel de bouwstenen voor ons lichaam genoemd. Een sporter ziet eiwitten voornamelijk als hulp bij het herstellen van spieren bij een intensieve training. Daarbij zijn eiwitten ook belangrijk bij de verzadiging van vetten en koolhydraten. Maar eiwitten hebben ook nog een andere belangrijke taak, namelijk het boosten van jouw immuunsysteem. Wanneer je genoeg eiwitten binnenkrijgt, worden er afweerstoffen aangemaakt. Eiwitten spelen dus duidelijk een hele belangrijke rol in ons leven. Eiwitten kun je vinden in eieren, kwark, yoghurt, maar ook vlees. Vlees is krachtvoer, aangezien er veel proteïne in kan zitten. Proteïne zorgt voor meer energie, waardoor jij dus meer kracht uit je trainingen kan halen. Je hoeft de volgende keer dus niet meer af te zeggen wanneer je wordt uitgenodigd om in een Argentijns restaurant te gaan uiteten. Wij vertellen je welke vleessoorten vol met eiwitten zitten.

Kip & kalkoen

Waarschijnlijk had je deze in het lijstje verwacht. Kip en kalkoen zijn natuurlijk vleessoorten die vol zitten met eiwitten, maar weinig vetten bevatten. Kip en kalkoen is bij een sporter ook het meest gekozen soort vlees. Het zit vol met proteïne, maar het valt waarschijnlijk wel binnen het dieet van een sporter, door de mindere vetten. Eén portie kip kan jou al voorzien van maar liefst 24 gram proteïne. De kip en kalkoen zijn natuurlijk praktisch gezien neefjes van elkaar. Ze beschikken beide over dezelfde hoeveelheid eiwit. Ondanks dat ze zoveel op elkaar lijken, is de smaak natuurlijk anders. Waardoor variatie vaak interessant wordt. Kip is ook gunstig bij een voedingsschema voor spieropbouw. Lees deze blog eens over 5 lekkere maaltijden voor spieropbouw.

LEES MEER  Hoe vaak moet je een massage krijgen?

Varkenshaas

Varkenshaas is een liefhebber tussen de vleeseters. Dus goed nieuws voor mensen die enorm kunnen genieten van een heerlijke varkenshaas, want dit vlees zit namelijk ook vol met proteïne. Na het eten van een stuk varkenshaas staat dit ongeveer gelijk aan 26 gram proteïne poeder. Dus varkenshaas is niet alleen een heerlijk stuk vlees, maar het kan ook nog eens iets toevoegen voor de inname van jouw voedingsstoffen.

Biefstuk

Als laatste kan biefstuk natuurlijk niet uit blijven op het lijstje van de vleessoorten met de meeste eiwitten. Biefstuk is waarschijnlijk een van de meest bekende vleessoorten. Biefstuk is een lekker stuk mals vlees. Een biefstuk komt van de binnenkant van het achterbeen. Met een portie biefstuk kun maar liefst 23 gram proteïne binnenkrijgen. Biefstuk heeft dus net zoals kalkoen, kip en varkenshaas een positieve werking hebben op de inname van eiwitten. Waardoor jouw spiermassa gezond en sneller kan groeien.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Snellere spiergroei door SARM’s