Zorgen voor je lichaam

7 september 2021
water dieet

Natuurlijk willen we allemaal zo gezond mogelijk leven. De een sport er op los en de ander volgt een streng dieet. Maar als je zo veel sport is het wel belangrijk dat je ook goed voor je lichaam zorgt zowel voor als na het sporten. Je spieren kunnen zichzelf herstellen, maar ze vinden het geen probleem als jij ze een handje helpt.

Opwarmen van de spieren

Zorg dat je voordat je gaat sporten de tijd neemt om je spieren op te warmen. Als direct aan een zware work-out begint dan kan het zijn dat je spieren sneller scheuren. Om blessures te voorkomen is een warming-up dus enorm belangrijk. Je hoeft om op te warmen ook echt geen uur uit te trekken. Van is 10 tot 20 min genoeg om je spieren en lijf klaar te maken voor de work-out. Door goed op te warmen gaat ook nog je hart sneller kloppen en worden je luchtwegen groter. Zo krijgen je spieren meer zuurstof binnen en worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Door de verhoging van je lichaamstemperatuur gaat ook je stofwisseling beter werken. Door een goede warming-up ben je dus niet alleen beter beschermd tegen blessures, maar ga je ook nog eens beter presteren.

Water drinken

Dat het belangrijk is om veel water te drinken zal je vast wel al eens gehoord hebben. Maar tijdens een work-out is het helemaal belangrijk om je vochtbalans op pijl te houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu ineens liters water naar binnen gaat werken, want te veel water drinken is ook weer niet goed. Het belangrijkste is dat je tijdens de work-out water drinkt om je zweet aan te vullen. Zweet is namelijk de afvoer van afvalstoffen. Door te blijven drinken vul je de zweetreserves dus steeds aan en heb jij meer vocht in je lichaam dat de afvalstoffen kan afvoeren. Daarnaast is genoeg water drinken ook nog eens heel goed voor je huid! Dus laat die frisdrank en sapjes maar achterwegen en probeer eens een water dieet!  

LEES MEER  Een massage gun gebruiken om spierherstel te bevorderen

Cooling down

Het is na het sporten ook belangrijk om goed af te koelen. Je spieren moeten de tijd krijgen om rustig te ontspannen en de opgebouwde melkzuren af te voeren. Je kan dit doen door even uit te rennen, maar je kan ook een van onze massageguns gebruiken om je spieren te masseren en ze te laten ontspannen.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten