Tips voor meer spiergroei

5 juni 2022
sarms

We gaan allemaal naar de sportschool om sterker, fitter en gezonder te worden. Vele van ons gaan voornamelijk voor meer spiergroei. Meer spiergroei begint bij meer trainen, meer eten en voldoende herstel. Maar het is vaak toch niet zo simpel, er is namelijk een speciaal recept nodig voor spiergroei. Om je spiergroei te maximaliseren hebben we deze blog geschreven. Lees onze beste tips om je spieren te laten groeien!

1. Pomp je spieren op

We weten allemaal dat het moeilijk is om altijd kei hard te trainen. Maar spiervermoeidheid kan juist leiden tot meer spiergroei. Om spiergroei te maximaliseren kun je 3 tot 5 sets van 6 tot 8 herhalingen met hoge intensiteit pompen.

2. Eiwitten zijn key

Om meer spiergroei te krijgen zijn eiwitten key. Neem gedurende de dag voldoende eiwitten en optioneel sarms en wei! Je kunt dit doen door in al je maaltijden een van de volgende te implementeren:

 • Rood vlees
  Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees
 • Gevogelte
  Eend, kip, kalkoen
 • Plantaardig
  Tofu, linzen, zaden, noten
 • Vis
  Zalm, tonijn, sardines
 • Supplementen
  Whey, sarms

3. Voedt je spieren

Genoeg eten is belangrijk om je spieren voldoende te laten groeien. Begin daarom de dag met een goed ontbijt en eet vervolgens iedere 3 uur. Dit zorgt ervoor dat je door de dag heel voldoende voeding binnenkrijgt om energie te behouden en je spieren te herstellen.

4. Hydrateer jezelf

Tijdens je intensieve trainingen verlies je veel vocht. Als je onvoldoende gehydrateerd bent, dan gaat dit ten koste van je spier herstel en dus ook je spiergroei. Zorg dus dat je altijd voldoende water blijft drinken.

LEES MEER  Massage bij een tennisarm zinvol?

5. Koolhydraten zijn voor na de training

Koolhydraten zijn er om ons energie te geven. We krijgen echter ruim voldoende koolhydraten binnen op een dag. Implementeer daarom alleen koolhydraten na de training.

6. Voldoende slaap

Ook voldoende slaap is belangrijk om je spieren maximaal te laten groeien. Naast voldoende slaap is voldoende rust ook essentieel. Je wilt dus niet te veel trainen. Als jij je spieren onvoldoende rust geeft tussen de sessies zal dit ten koste gaan van je kracht en je spier groei.

7. Goede bloedsdoorloop

Om je spieren een handje te helpen is een massagegun ook een goede aanschaf. Je helpt je spieren ontspannen en activeert en verbetert de bloedsdoorloop. Naast een massagegun is een regelmatige massage zeker geen overbodige luxe voor een echte bodybuilder. Na al die intensieve trainingen is het belangrijk dat de spieren goed worden gevoed en behandeld.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten