De voordelen van een massage gun

15 oktober 2021
vetpercentage berekenen

Massage guns worden steeds populairder en zijn in sportieve huishoudens niet meer weg te denken. Het is een van de meest recente innovatie op het gebied van spierherstel. Sinds de uitvinding in 2008, zijn de meeste massage guns over de hele wereld populair geworden. Je ziet ze steeds vaker in tv-programma’s, en ook op Instagram en Facebook, waar ze door influencers gepromoot worden. Ze hebben ook echt veel voordelen en worden daarom ook door experts aangeraden als het gaat om spierherstel. Het biedt tevens dezelfde resultaten als een diepe weefselmassage. Wij zullen de voordelen voor je op een rijtje zetten.

Sportprestatie

Een massage met behulp van en massage gun verbetert de spiercontractie. Hierdoor worden de spieren en het weefsel versterkt. Daarnaast helpt het ook de spieren ontspannen en de spanningen in het lichaam te verminderen. De hersteltijd tussen trainingen worden verkort.

Pijnverlichting

Een massage gun levert trillingen diep in de spier door gebruik te maken van een techniek. De trilling van de massage helpt bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Het resultaat hiervan is een snel herstel, een verbeterd bewegingsbereik, pijnverlichting en verlichting van spiervermoeidheid en spierpijn. Dankzij deze voordelen kan de pijn in de nek, schouders en onderrug eenvoudig verlichten.

Revalidatie

Dankzij de verbeterde circulatie in de spieren en de weefsels, zal het lichaam sneller herstellen. Het gebruik van een massage gun kan dus een goede aanvulling zijn op het standaard revalidatieproces. Het bevordert het herstel van de spieren als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte of een trauma. Een massage gun kan dan alleen in overleg met je huisarts gebruikt worden.

LEES MEER  Wat is de beste pre workout?

Vermindert spierpijn

Tijdens een intensieve work out kun je te maken krijgen met verzuring. Dit ongewenste gevoel in de spieren wordt (meestal) veroorzaakt door melkzuur, ook wel lactaat genoemd. Ook spierkrampen kunnen ontstaan bij een teveel (of ophoping) aan lactaat. Een massage gun kan dit proces sneller omkeren. Zo voorkom je het risico op spierpijn na langdurige spierpijn.

Littekenweefsel en cellulitis

Dankzij de diepe weefselmassage van een massageweer wordt littekenweefsel afgebroken. Hierdoor kun je het apparaat niet alleen gebruiken bij sportblessures, maar ook voor littekenweefsel na een operatie. Uiteraard moet je dit in overleg met je huisarts doen. Dankzij deze eigenschap wordt een massage gun ook gebruikt om cellulitis te verminderen.

Cellulitis is een vervelend iets wat vaak bij zowel vrouwen als mannen voorkomt. Dit verschijnsel is terug te vinden bij d buik, benen, onderrug, heupen, dijen en billen. Tot op heden is er nog geen definitieve oplossing voor gevonden. Door de deep tissue massage die je door een massa gun krijgt, krijg je een positief effect op je cellulitis.

Naast deze massage zijn er ook enkele andere mogelijkheden om je cellulitis te verminderen. Ontwikkel allereerst een gezonde levensstijl. Weet je niet wat een gezonde levensstijl is? Overleg dan met je voedingscoach wat voor jou het beste is. Zo kom je erachter hoe gezond je echt bent. En bij een gezonde levensstijl hoort immers ook voldoende beweging. En zorg daarnaast voor genoeg slaap en het drinken van veel water.

Nu heb je een beeld over de vele voordelen van het gebruik van een massage gun, en we hopen dat je daardoor een betere keuze kunt maken naar een gezondere levensstijl.

LEES MEER  Een massage gun gebruiken om spierherstel te bevorderen

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten