In het buitenland werken in de zorg

1 april 2022
Verpleegkundige Curaçao

De Nederlandse gezondheidszorg is niet alleen dynamisch, maar ook vooruitstrevend. Onder andere daarom willen veel Nederlandse ziekenhuizen maar al te graag buitenlandse specialisten deze kant op hebben. Ze kunnen het Nederlandse zorgsysteem goed ondersteunen waar nodig. Andersom is het ook nodig dat Nederlandse zorgmedewerkers lekker als verpleegkundige in Curaçao aan de slag kunnen in de zorg. Echter zijn er maar weinig mensen die deze sprong in het diepe daadwerkelijk durven te wagen. Het is niet niets om je familie, vrienden en al het andere wat je gewend bent te moeten verlaten. Vervolgens ga je ergens anders een compleet nieuw bestaan op te bouwen. Je laat het vertrouwde achter en gaat het avontuur aan met een hoop onwetendheid. Het klinkt cliché, maar je krijgt veel mooie nieuwe levenservaringen terug. Het is even zwaar, maar als je de stap naar het buitenland durft te zetten gaat er een wereld voor je open.

Men droomt ervan, maar durft het niet aan

De globalisering sijpelt door in alle aspecten van onze hedendaagse samenleving. De maatschappij blijft altijd in beweging, evenals de technologie. Een druk op de knop kan tegenwoordig betekenen dat je in een compleet nieuw avontuur bent beland. Zo zijn er voldoende buitenlandse banen in de zorg, maar is het het beste om online te zoeken naar specifiekere termen. Zoektermen zoals bijvoorbeeld ‘verpleegkundige Curaçao’ onder andere, laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Eigenlijk is het de ultieme droom van zoveel mensen, maar zijn er amper mensen die het allemaal echt zien zitten en het aandurven. Online zou je eventueel ook al contact kunnen leggen met ziekenhuizen in het land van bestemming. Gebruik een zoekterm zoals ‘verpleegkundige Curaçao’ en wie weet zit je snel daarna in een vliegtuig op weg naar je nieuwe veilige thuishaven.

LEES MEER  Zorgen voor je lichaam

Waarom kiezen voor een nieuw avontuur?

Als je alles hebt wat je maar wenst. Je bent gelukkig met je familie en vrienden om je heen. Waarom zou je dan alsnog de stap zetten om een carrière op te gaan bouwen in het buitenland? Jezelf blijvend ontwikkelen heb je als mens nodig. Hiervoor is het fijn als je nieuwe ervaringen kunt opdoen. Dit kunnen positieve ervaringen zijn, maar ook negatieve dingen. Een uitdaging zorgt ervoor dat je kunt leren en zo kunt groeien. Dit kan natuurlijk ook in je eigen vertrouwde omgeving maar je leert jezelf het beste kennen gedurende andere (extremere) omstandigheden. Door middel van zaken zoals alleen zijn in het buitenland en je eenzaam voelen. Dit klinkt natuurlijk niet fijn, maar op jezelf leren vertrouwen is iets wat weinig mensen echt kunnen. Dat kun je pas leren als je er helemaal alleen voor komt te staan. Tijdens je werk als verpleegkundige of arts in een ander land.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten