Genieten van een salade na het sporten

21 december 2021
honing mosterd dressing

Een salade is natuurlijk altijd goed voor je. Iedereen houd ook wel van een heerlijke salade en vooral in zomer. Een salade heeft weinig koolhydraten, veel vitamines en andere gezonde voedingsstoffen. Ook na het sporten is een salade heerlijk. Je kunt een sportsalade op veel verschillende manieren maken. Je kunt zelf kiezen welke voedingsstoffen je vooral in je salade wilt hebben.

Koolhydraatarme salade

Mocht je sportdoel zijn vet verliezen is een koolhydraatarme salade ideaal. Een koolhydraatarme salade is ideaal voor het Keto dieet en intermittent fasting. Het is natuurlijk ook altijd goed voor in je dagelijks eetpatroon. Deze salade is dus ideaal voor als je vet wilt verliezen. Je kunt de salade ook op leuken met honing mosterd dressing.

Eiwitrijke salade

Ook een eiwitrijke salade is ideaal voor het verliezen van vet. Een eiwitrijke salade is ook ideaal voor als je meer spieren wilt opbouwen. Je bouwt deze salade eigenlijk op dezelfde manier op als een koolhydraatarme salade. Je zorgt er alleen voor dat er zoveel mogelijk eiwitten bij zitten. Je kan de salade ook lekker maken door een honing mosterd dressing.

Hoe maak je een sportsalade

Het begint met het groentes. Iedere goede sportsalade heeft namelijk veel groentes. De groentes die goed zijn om toe te voegen zijn sla, paprika, tomaat, komkommer, mais, wortel, courgette, avocado, asperges en nog veel meer. Je kunt het natuurlijk zelf bepalen. Je kunt er ook voor kiezen om fruit toe te voegen aan je salade. Goede keuzes voor fruit zijn appel, aardbeien, ananas, perzik, druiven, mango en vetten. Zorg er natuurlijk ook voor dat je eiwitten en gezonde vetten toevoegt. Je kunt ook gebruik maken van een honing mosterd dressing of een lekkere kruiden.

LEES MEER  Herstellen na het sporten

Wat je niet moet doen bij sportsalade

Er zijn een paar dingen die je moet vermijden met het maken een sportsalade. Mocht je bijvoorbeeld een paar extra dingen toevoegen kan dit ervoor zorgen dat een sportsalade minder gezond is. Probeer daarom te veel en onnodige ongezonde dressing te vermijden. Hierdoor kan je dressing ontzettend ongezond worden. Let ook op met croutons. Je kunt ze altijd toevoegen maar hier zitten wel veel koolhydraten krijgen. Ook fruit kan er voor zorgen dat extra suikers. Vermijd deze dingen en je krijgt een heerlijke gezonde sportsalade.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten