3 tips om te ontspannen na een drukke werkdag

23 juni 2022

Werk jij voor een werving en selectie bureau Sittard? Dan zul je op dit moment drukke tijden ervaren. Door de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel hoog en hebben werkzoekenden het dus voor het uitkiezen. Vaak kunnen we door de drukte vergeten te ontspannen, terwijl dat juist zo belangrijk is. Door rust te nemen kan je lichaam zich namelijk herstellen en ben je de volgende dag veel productiever. Weet jij niet zo goed hoe je precies tot ontspanning moet komen? Wij geven je drie tips om je te helpen hiermee.

1.      Plan vrije tijd in

Als je een harde werker bent, dan is het vast heel herkenbaar dat je regelmatig nog in je vrije tijd aan het werk bent. Voorkom dit door vrije tijd in te plannen en iets te gaan doen wat jou rust brengt. Misschien is dat een boek lezen, puzzel maken of gamen. Wat het ook is, plan bewust je tijd in om hiermee bezig te zijn. Op deze manier neem je heel bewust afstand van je werk. Dit zal vrijwel direct een gevoel van rust creëren.

2.      Ga sporten

We weten allemaal dat sporten erg goed is voor je. Door te bewegen worden bepaalde chemicaliën in je hoof gestimuleerd. Hierdoor word je gelukkiger en kun je beter ontspannen. Daarnaast kan sporten helpen om je hoofd leeg te maken. Ben je niet zo’n fan van fanatiek sporten? Een wandeling in de frisse lucht kan ook al het nodige effect hebben.

3.      Leg je telefoon weg

Wie doet het niet: je hebt even niks te doen en gaat maar wat scrollen op social media. Zonder dat je het door hebt, ben je ineens een uur verder. Je denkt misschien dat het ontspanning is, maar tijdens dit uur heb je veel informatie opgenomen die ook weer verwerkt moet worden. Hierdoor heb je dus geen ontspannen gevoel. Daag jezelf eens uit en leg in de avond je telefoon weg. Je zult zien dat je meteen een stuk beter in slaap valt.

LEES MEER  Wat als je toch een blessure hebt?

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten