Met deze borrelrecepten verras jij je gasten
Organiseer je graag avonden met vrienden of familie, en serveer je hierbij graag lekkere borrelhapjes? Dan kun je vast inspiratie opdoen. We kennen allemaal wel de standaard borrelhapjes zoals spiesjes met tomaat en mozzarella of gevulde wraps. Ben je toe aan iets nieuwe en wil je je gasten pas echt verrassen? Onderstaande recepten geven je hopelijk een hoop inspiratie!
Vleessoorten
Bij een mooie borrelplank mogen verschillende soorten vlees niet ontbreken. Afhankelijk van je smaak en van welke andere soorten borrelhapjes je serveert, kun je kiezen voor vele soorten. Populaire soorten vlees voor op een borrelplank zijn bijvoorbeeld serranoham, spianata romana, chorizo of droge worst met truffel. Deze vleessoorten kun je bijvoorbeeld serveren met truffelmayo of mosterd. Heb je daarnaast weinig tijd om boodschappen te doen? Tegenwoordig kun je veel borrelhapjes zelf online bestellen zoals bijvoorbeeld bij MM-Deli.
Kaassoorten
Naast verschillende vleessoorten horen verschillende kazen ook op een echte borrelplank. Hierbij kun je denken aan Italiaanse kazen als mozzarella, pecorino of taleggio. Houden je gasten meer van Franse kaas? Brie of camembert zijn voorbeelden van populaire Franse kaas voor op een borrelplank. Naast Franse kaas is Spaanse kaas ook passend bij de meeste borrelhapjes. Denk bijvoorbeeld aan de smaakvolle Spaanse manchego kaas.
Verschillende soorten brood
Met brood kun je ook vele kanten op bij borrelrecepten. Je kun bijvoorbeeld gaan voor een Frans stokbrood, Griekse pita, Italiaanse focaccia of ciabatta of misschien voor Turks brood. Bij dit brood kun je van alles serveren. Brood met dips vallen dan ook vaak in de smaak. Denk aan bijvoorbeeld brood met aioli, brood met olijfolie of brood met hummus. Naast brood kun je je dips ook serveren met crackers, toastjes of verse gesneden komkommer en wortel.
Mezze
Mezze is bekend uit de Mediterraanse en de Oosterse keuken. Mezze bestaat uit kleine hapjes die ze bij elkaar Mezze noemen. Het is in feite een verzamelnaam voor authentiek hapjes. Het is vergelijkbaar met Spaanse tapas of Italiaanse antipasti. In Griekenland noemen ze het eveneens mezze. Je kunt een mezze zo uitgebreid maken als je maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan verse gegrilde groenten met olijven, falafel met tzatziki of smaakvolle salades zoals een couscoussalade.