Spierpijn van het Yoga weekend

28 oktober 2021
Yoga weekend

Yogales is goed voor veel verschillende doelen. Dit weet je misschien al, omdat je aan Yoga doet of je doet yoga voor de plezier. Het grootste doel van Yoga is het zorgen voor meer flexibiliteit. Het stretchen van de spieren. Daar worden de spieren erg flexibel van. Je lichaam wordt meer toegankelijk voor andere soorten bewegingen en de kans dat je een blessure oploopt is kleiner. Het zien van veel stretch oefeningen is daarom ook logisch bij yoga. Heb je geen tijd voor yogales in Limburg, maar heb je wel de behoeften? Dan is yoga in het weekend misschien iets voor jou. Yogales in het weekend zorgt voor meer rust en minder stress. Andere doelen van Yoga zijn het verbeteren van je lichaamshouding, het versterken van je spieren, het zorgen voor een betere nachtrust, het versterken van je botten, het verbeteren van je bloedsomloop, het versterken van je balans, het helpen je te ontspannen, het sterker maken van je rug en het verminderd pijnklachten. Dit zijn heel veel doelen, maar nog niet eens alle doelen die er zijn. Op een paar doelen gaan we nu op in.

Spierpijn na het yoga weekend

Heb je last van je spieren en heb je klachten als rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn of eventueel andere klachten? Dan is yoga in het weekend geschikt. Heb jij spierpijn door bepaalde yogaoefeningen? Dat kan zeker. Dit is een goed teken. Het geeft namelijk aan dat je spieren aan het groeien zijn. Het versterkt je spieren, omdat je soms ook minuten lang dezelfde houding vast moet houden. Ook het bewuster worden van je houding helpt bij het verbeteren van de spierpijn. Wat je kunt doen om deze pijn te verzachten is een warme douche, bad of olie. Dit laat je spieren namelijk ontspannen in plaats van samentrekken. Ook een massage zorgt ervoor dat je spieren zich laten rusten en er minder spanning op bevindt. Hierdoor ervaar je minder spierpijn en trekt het sneller weg.

LEES MEER  De voor- en nadelen van binnen en buiten sporten

Het starten met yoga in het weekend

Ben je pas gestart met yogaoefeningen dan is het vrijwel logisch dat je de eerste dagen meteen spierpijn krijgt. Dit komt namelijk doordat jouw lichaam  iet gewend is aan de houdingen en de vreemde posities die je lichaam moet doen. Ook de krachten die je uitoefent op je lichaam zijn anders dan normale dagelijkse houdingen of activiteiten die je normaal uitvoert. Je spieren reageren daarop met spierpijn en geven je een zeurend gevoel. Je kan je hierdoor minder goed bewegen en je kracht is minder, maar met deze spierpijn kun je het beste gewoon door blijven gaan, zodat het herstel van spieren sneller verloopt.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten