Massage bij een tennisarm zinvol?

7 maart 2022
padel-rotterdam

Een tennisarm is bij veel mensen wel bekend. Als je een tennisarm hebt, wil je daar natuurlijk zo goed en snel mogelijk vanaf. Bij een tennisarm heb je last van pijn of irritatie aan de buitenkant van de ellenboog. Dit gevoel kan uitstralen naar de onderarm, pols en hand. Een tennisarm is een overbelasting van de pezen in de ellenboog. 

Gevolgen 

Bij een tennisarm heb je pijn of irritatie als je een vuist maakt. Ook het naar achteren buigen van de pols is niet prettig, net als het naar buiten draaien van de onderarm. Het zorgt daardoor voor een beperking in de bewegingen, immers kom je er niet vanaf als je 'gewoon maar doorgaat'. 

Als je pech hebt, kan een tennisarm erg lang duren: tussen de 6 maanden en twee jaar. Maar, normaal gesproken zal na zes tot twaalf weken er wel sprake moeten zijn van volledig herstel.   

Padel Rotterdam: tennisarm meest voorkomende blessure 

Ook bij padel is een tennisarm net als bij tennis de meest voorkomende blessure, aldus padel Rotterdam. Het is belangrijk dat als je een tennisarm hebt, je het meteen serieus neemt. Bij een juiste behandeling ben je soms al na 3 tot 4 weken weer van de blessure af. Natuurlijk is voorkomen het beste, aldus padel Rotterdam. 

Je kunt het niet altijd voorkomen, maar je kunt wel het risico minimaliseren. Dat doe je door bijvoorbeeld rustig de training op te bouwen, geeft padel Rotterdam aan. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede warming-up doet met rekoefeningen. Verder moet je ervoor zorgen dat je de sport technisch goed uitvoert. Met name met een goede backhand, verklein je het risico op deze blessure. Ten slotte kan je ook nog wat extra risico uitsluiten, door te kiezen voor goede padelrackets. 

LEES MEER  Zo voorkom je spierpijn de volgende skivakantie

Tennisarm op een andere manier 

Een tennisarm kun je lang niet alleen krijgen van tennissen of het spelen van padel. Ook bij bijvoorbeeld het doen van klusjes of bij het schoonmaken in huis, kun je een tennisarm krijgen. Het gaat in principe om een overbelasting en dat kun je natuurlijk op meerdere manieren krijgen. 

rotterdam-padel

Behandeling en massage van een tennisarm 

Voor een tennisarm kun je vaak het beste terecht bij een fysiotherapeut. Het is zaak dat een tennisarm niet wordt overbelast. De fysiotherapeut kan je aangeven, wanneer jij jouw arm weer gewoon kunt belasten, zoals je dat normaal deed. Met name rust en een brace geven verlichting. Het is goed om de juiste balans te bereiken tussen blijven bewegen en ondertussen niet overbelasten.  

Kan masseren bijdragen aan het herstel van een tennisarm? Het masseren van een tennisarm kan de lokale doorbloeding wel positief stimuleren. Dat is natuurlijk fijn. Overleg altijd wel goede met de fysiotherapeut wat goed is in jouw situatie. Zo herstel je het beste. 

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten