Hoe vaak moet je een massage krijgen?

5 januari 2022
martial art

Een massage heeft een zeer positieve impact op jouw lichaam. Het brengt namelijk niet alleen fysieke voordelen met zich mee, ook mentaal is het krijgen van een massage zeer rustgevend. Het is namelijk zo dat hoe meer massages je ontvangt hoe beter je je voelt. Niet zo gek dus dat velen het liefste iedere dag een massage zouden willen ontvangen. Over het algemeen ligt het eigenlijk vooral aan jezelf hoe vaak jij gemasseerd wilt worden. Echter, afhankelijk van jouw fysieke gesteldheid zijn er wat richtlijnen waar je rekening mee kan houden. Ben je een martial art vechter? Dan heb je meer massages nodig dan iemand die geen topsport beoefent.

Een gezond persoon

Wanneer je gezond bent, niet extreem sport en geen blessure hebt is het aan te raden één keer per maand een massage te nemen. In dit geval is de massage er enkel voor bedoeld om stress te verminderen en spanning los te laten. De massage geldt dus als ontspanning waarbij je even lekker kan relaxen. Heb je een stressvolle baan of voel je dat je toch vaker een massage nodig hebt? Dan kan het natuurlijk geen kwaad om af en toe een keertje een massage extra te nemen. Ook wanneer je op kantoor werkt en veel achter een bureau zit is een maandelijkse massage aan te raden.

Een atleet of topsporter

Ben je een atleet of sport je op hoog niveau? Dan is het handig om je een paar keer per week te laten masseren. Een massage bevordert namelijk het spierherstel en voorkomt letsel. Uiteraard is het afhankelijk welke sport je beoefent en op welk niveau. Iemand die martial art beoefent zal vaker een massage nodig hebben als een zwemmer. Dit komt doordat je met een vechtsport als martial art je meer hardere klappen op je lichaam krijgt. Het lichaam heeft meer tijd nodig om hiervan te herstellen.

LEES MEER  Snel herstellen na een workout? Dit zijn de do’s en don’ts!

Iemand met chronische pijn

Wanneer je chronische pijn hebt gaat deze pijn niet zomaar weg, ook niet met een massage. Echter, het kan wel helpen de pijn te verlichten en dragelijker te maken. Om ervoor te zorgen dat een massage kan helpen is het van belang dat je twee tot drie keer in de week gemasseerd wordt. Des te minder te pijn wordt, des te minder de massages nodig zijn. Het doel is om uiteindelijk de massage een keer in de week te ontvangen. Heb je last van chronische slapeloosheid? Kies dan ook voor een wekelijkse massage. Het helpt je ontspannen zodat je beter in slaap kan vallen.

Een zwangere vrouw

Hoewel een massage heerlijk kan zijn tijdens de zwangerschap wordt aangeraden dit te vermijden tot de 13e week. Na de 13e week is het aan te raden twee keer in de week voor een massage te kiezen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het masseren van de heupen, knieën en voeten. Hier zit namelijk tijdens de zwangerschap de meeste druk op. Heb je in de eerste dertien weken toch behoefte aan een massage? Leg dan ook vooral de nadruk op je benen.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten