Het gebruik van de massage gun in diverse situaties

15 juli 2021
Zwembad

Door de coronapandemie zijn veel meer mensen zelf gaan sporten. De sportscholen waren ruime tijd gesloten. De verkoop van yogamatten en kleine halters stijg in korte tijd explosief. Inmiddels zijn de meeste sportscholen weer open. Waar mensen eerst hun abonnementen op de sportscholen massaal opzegden zien we nu het tegenoverstelde gebeuren. Steeds meer mensen nemen namelijk een abonnement op de sportschool. Dit leidt inmiddels tot een recordaantal abonnees voor de sportscholen. Mensen vinden het heerlijke om die coronakilo’s even weg te sporten. Toch lopen mensen tegen een probleem aan. Ze willen te snel te veel doen. Dit betekent dat spierpijn en blessures gegarandeerd kunnen worden. Mensen willen gewoon te graag. Dit betekent dat men dus tegen diverse blessures aanloopt.

Voorkom blessures met een massage gun

Een blessure is eigenlijk niet iets dat je wilt. Het kan ervoor zorgen dat je even niet meer kunt sporten. Toch kan het ook nog erger. Zo is het ook mogelijk dat iemand naar de doctor moet gaan omdat de blessure iemand in zijn of haar leven beperkt. In het ergste geval moet je je hele leven, leven met een blessure. Door gebruikt te maken van een massage gun en door goed vooraf te rekken kun je een groot deel van de blessures voorkomen. Door te rekken zorg je er namelijk voor dat spieren worden opgerekt. Vervolgens is het verstandig om dit op te volgen met een goede warming-up dit zorgt er namelijk voor dat de spieren warm zijn voordat zij een zware inspanning moeten doen. Na het sporten is het belangrijk om een cooling down te doen. Deze cooling down wordt vervolgens opgevolgd met de massage gun. Deze wordt gebruikt om de spieren los te masseren. Dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren.

LEES MEER  Genieten van een salade na het sporten

Een massage gun gebruiken na een lange dag zittend werken

Een massage gun kan overigens ook zo gebruikt worden om bijvoorbeeld spieren los te masseren na een lange werkdag. De massage gun is hier zeer geschikt voor. De trillingen die de gun namelijk creëert dringen diep door in de spier. De stijve spier krijgt het gevoel alsof deze zich moet aanpassen net zoals tijdens het sporten. Vervolgens spant de spier zich aan waardoor het stijve gevoel verdwijnt.

De massage gun gebruiken na het zwemmen

De massage gun is ideaal voor sporters. Denk bijvoorbeeld aan zwemmers die net uit het zwembad komen. Deze sporters gebruiken hun armen en hun benen om zich voort te bewegen in het water. Zwemmers verbruiken hierdoor meer calorieën dan iemand die gaat fitnessen bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat een zwemmer tegenkracht krijgt vanuit het water. Dit zorgt ervoor dat de spieren harder moeten werken. Het gebruik van een massage gun geeft dan een relaxed gevoel na het zwemmen en voorkomt spierpijn, kramp en blessures.

Recente berichten

5 maaltijden voor spieropbouw

Bodybuilding tips voor beginners

Spirituele massages

Vleessoorten met veel eiwitten