Spieren kun je opbouwen met de juiste voeding, want met alleen hard trainen worden je spieren niet groter. Gezonde voeding met veel melkeiwitten (caseïne- en wei-eiwit) draagt bij aan het groeien van je spieren. Naast gezonde voeding kun je ook myostine, ook wel bekend als YK-11, gebruiken voor spiergroei. Bovendien kunnen andere SARMs helpen. Lees hier meer hoe dit in zijn werk gaat. Wil je weten wat je het beste kunt eten om je spieren te laten groeien? In dit artikel delen we 5 maaltijden voor spieropbouw, zodat jij ideeën krijgt wat je kunt eten gedurende de dag!

Voeding voor spieropbouw

Tijdens intensieve trainingen ontstaan er kleine scheurtjes in je spierweefsel. Om deze scheurtjes te herstellen en spiermassa op te bouwen, heeft je lichaam de juiste bouwstoffen nodig, vooral eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren, dus het is van vitaal belang om voldoende eiwitten in je dieet op te nemen. Goede bronnen van eiwitten zijn onder andere mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten en plantaardige eiwitten zoals bonen en linzen. Lees hier meer over vleessoorten met veel eiwitten. Naast eiwitten zijn koolhydraten belangrijk om je lichaam van voldoende energie te voorzien voor je work-outs, en gezonde vetten spelen een rol in de productie van hormonen die bijdragen aan spieropbouw.

Hoeveel calorieën mag je hebben?

Hoeveel calorieën jij mag hebben op een dag verschilt per individu. Factoren die dit bepalen, zijn bijvoorbeeld je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Je kunt wel je basale metabolisme berekenen, waarmee je een schatting kunt maken van de hoeveelheid calorieën die je mag nuttigen dagelijks. Je BMR geeft namelijk weer hoeveel calorieën er nodig zijn voor je lichaam om de vitale functies te kunnen uitvoeren.

maaltijden spieropbouw: kip en quinoa

5 maaltijden voor spieropbouw

Voor krachttraining of fitness zijn er speciale voedingsschema’s op de markt, waarin je een eetschema creëert met wat en wanneer je eet. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker aan je doelen kunt komen en gestructureerder eet. Hieronder volgen vijf geschikte maaltijden voor spieropbouw.

Ontbijt

Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag. Aangezien je veel eiwitten moet nuttigen om je spiermassa te laten groeien, is een roerei bestaande uit 3 eieren een goede start van de dag. Voeg er ook een bakje havermout aan toe voor de vezels. Deze zijn goed voor je immuunsysteem.

Lunch

Met een intensieve training op de planning is het raadzaam om een goede lunch te nuttigen. Je kunt bijvoorbeeld kipfilet van 150 gram bereiden met 130 quinoa en 75 gram zuurkool. Kipfilet is eenvoudig te bereiden en bevat veel eiwitten. Quinoa bevat veel meer eiwitten dan bijvoorbeeld rijst. En zuurkool zou volgens onderzoek lichaamsvet moeten kunnen verbranden.

Pre-workout

Voor een effectieve training is het belangrijk om jezelf goed te voeden met een pre-workout maaltijd. Deze maaltijd moet koolhydraten bevatten om je energieniveaus te stimuleren en eiwitten om je spieren van brandstof te voorzien. Een goede optie is bijvoorbeeld een banaan met Griekse yoghurt en een handjevol noten.

Avondeten

Na een intensieve training hebben je spieren de juiste voedingsstoffen nodig om te herstellen. Het "anabolic window" is een periode na je training waarin je lichaam bijzonder ontvankelijk is voor voedingsstoffen die spierherstel bevorderen. Als avondeten kun je bijvoorbeeld een biefstuk eten, want dit zorgt voor eiwitten en creatine. Neem er een gepofte aardappel bij, want de koolhydraten verzorgen energie en herstel van het lichaam.

Lichte snack

Wanneer je nog hongerig bent in de avond kun je altijd een handjevol walnoten nemen met blauwe bessen. Walnoten kweken droge spiermassa en blauwe bessen bevatten veel antioxidanten. Je kunt ook hüttenkäse erbij nemen, want dit bevat weinig vet en veel eiwitten.

Meal prep

Om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste maaltijden hebt voor spieropbouw, is het handig om maaltijden voor te bereiden en een maaltijdplan op te stellen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je altijd de juiste voeding binnenkrijgt voor en na een training.

Bron: Next LVL Muscle

De zomer komt eraan en dat betekent dat iedereen hard aan het werk is om nog een goed lichaam te krijgen voor deze periode. Zit jij eraan te denken om te binnen met bodybuilding? Bodybuilding is het perfecte lichaam creëren met spieropbouw. Als je niet goed weet hoe je moet beginnen dan is deze blog geschikt voor jou! Lees hier meer over bodybuilding tips voor beginners.

Maak een trainingsschema

Voordat je gaat starten met trainen raden wij aan om een trainingsschema te maken. Wat belangrijk is om mee te nemen in een trainingsschema is op welke dagen je welke spiergroep traint, welke oefeningen en hoeveel herhalingen per set je doet. Zorg ervoor dat je elke spiergroep minimaal een keer traint in de week. Maak ook een voedingsschema, zodat je de juiste voedingsstoffen voor spieropbouw binnen krijgt. Lees hier meer over voeding bij spieropbouw.

Begin met losse gewichten

Als jij voor de eerste keer naar een sportschool gaat, dan zul je verrast zijn hoeveel fitnessapparaten er staan. Het is aantrekkelijk om hier gelijk mee te beginnen, maar wij raden je aan om eerst te beginnen met losse gewichten. Omdat je nog geen spiermassa hebt is het met losse gewichten makkelijker om hiermee je spiermassa mee aan te maken.

Let op je houding

Tijdens het sporten is het belangrijk om te letten op de houding die je aanneemt tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Als je te snel meer gewicht gaat toevoegen aan je oefening, dan kan het zijn dat je houding niet meer goed is. Door te beginnen met licht gewicht kun je beter letten op je houding en je hier beter op focussen. In een sportschool lopen ook ervaren mensen rond die je altijd kunnen helpen met het uitleggen van een oefening of houding die je moet aannemen.

Zorg voor voldoende voeding

Eten is net zo belangrijk als het trainen in de sportschool. Het is belangrijk dat je veel eiwitten eet, want eiwitten zijn erg belangrijk als je bezig bent met het opbouwen van je spieren. Voorbeelden van eiwitrijke producten zijn kip, eieren, melk, vis, noten en bonen. Naast eiwitten is het ook belangrijk dat je voldoende voeding binnen krijgt. Je moet namelijk meer eten dan dat je verbrand. Als je namelijk te weinig eet dan gaat je lichaam spieren verbranden om aan de nodige energie te komen.

Neem ook rust tussendoor

Velen denken dat ze de hele tijd in de sportschool moeten staan als ze een bodybuilder willen worden. Rust is net zo belangrijk, want dan geef je je spieren ook tijd om te herstellen. Daarnaast voorkom je zo ook blessures die je kan veroorzaken door het velen trainen. Begin met 3 of 4 keer te trainen in de week en pak op de andere dagen rust. Slapen is ook belangrijk om minimaal 8 tot 9 uur aan te houden, dit is ook beter voor een goed herstel.

Bouw je training langzaam op

Wanneer je al een tijdje bezig bent met trainen kun je langzamerhand beginnen met het uitdagen van jezelf. Je kunt de zwaarte van de oefeningen en gewichten opbouwen. Als je uiteindelijk meer getraind bent dan kun je rad140 gebruiken om nog meer uit je training te halen en resultaten te zien. Houd er wel rekening mee dat je geen bodybuilder bent in 2 maanden. Het is een nieuwe levensstijl die je aanneemt en dat heeft tijd nodig om veranderingen te zien.

Meer blogs lezen die over trainen gaan? Lees dan ook "Tips voor meer spiergroei" en "De 3 belangrijkste tips om te herstellen na een workout"

Ben jij bezig met spiritualiteit of vind je jezelf een spiritueel persoon? Houd je daarnaast ook van massages om helemaal tot rust te komen en om te ontspannen? Een spirituele massage is een combinatie van beide! In deze blog lees je wat spirituele massages zijn en wat het precies inhoudt.

Wat is een spirituele massage?

Een spirituele massage is een combinatie tussen een ontspanningsmassage en een reiki behandeling. Doordat je twee behandelingen samen combineert, heeft dit als doel om een verdere ontspanning te ervaren dan bij een normale ontspanningsmassage.

Wat houdt een spirituele massage in?

Een spirituele massage houdt in dat er druk wordt uitgeoefend op je spieren én dat er een energie overdracht plaatsvindt. Tijdens de massage wordt er olie gebruikt voor op je lichaam die vermengd is met ethische geuren zoals lavendel, rozemarijn, eucalyptus of citroen. Door het gebruiken van de juiste geuren tijdens een massage wordt de beleving van de massage vergroot. Daarnaast zorgen de oliën voor een aangename geur op je huid. De geuren van de oliën en de reiki behandelingen zorgen ervoor dat belemmeringen in je energie worden weggenomen in je lichaam. Hieronder leggen we je uit wat een ontspanningsmassage is en een reikibehandeling:

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de meest bekende soort van massages. Het doel van deze massage is om je lichaam tot volledige ontspanning te krijgen door druk uit te oefenen op de spieren. Voordelen van een ontspanningsmassage zijn dat het je spieren soepeler maakt en dat de spierkramen die je ervaart minder worden. Je bloedsomloop en de afvoer van vocht en afvalstoffen worden op gang gebracht door de bewegingen. Daarnaast geef je je weerstand en immuunsysteem een boost met een ontspanningsmassage.

Reiki behandeling

Een reiki behandeling zorgt ervoor dat jouw lichamelijke klachten worden verholpen, maar ook eventuele mentale, emotionele of spirituele klachten. De betekenis van Reiki is energie overdacht. Door een reiki behandeling krijg je een energieoverdracht dat zorgt voor een herstellend vermogen om je klachten te verhelpen. Ben je geïnteresseerd in een reiki behandeling? Probeer een reiki behandeling in Limburg!

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook "Een ijsbad of een warme douche nemen: wat is de beste herstelmethode?"

Voor een fanatieke sporter is de inname van eiwitten een belangrijke bijkomstigheid. Eiwitten worden ook wel de bouwstenen voor ons lichaam genoemd. Een sporter ziet eiwitten voornamelijk als hulp bij het herstellen van spieren bij een intensieve training. Daarbij zijn eiwitten ook belangrijk bij de verzadiging van vetten en koolhydraten. Maar eiwitten hebben ook nog een andere belangrijke taak, namelijk het boosten van jouw immuunsysteem. Wanneer je genoeg eiwitten binnenkrijgt, worden er afweerstoffen aangemaakt. Eiwitten spelen dus duidelijk een hele belangrijke rol in ons leven. Eiwitten kun je vinden in eieren, kwark, yoghurt, maar ook vlees. Vlees is krachtvoer, aangezien er veel proteïne in kan zitten. Proteïne zorgt voor meer energie, waardoor jij dus meer kracht uit je trainingen kan halen. Je hoeft de volgende keer dus niet meer af te zeggen wanneer je wordt uitgenodigd om in een Argentijns restaurant te gaan uiteten. Wij vertellen je welke vleessoorten vol met eiwitten zitten.

Kip & kalkoen

Waarschijnlijk had je deze in het lijstje verwacht. Kip en kalkoen zijn natuurlijk vleessoorten die vol zitten met eiwitten, maar weinig vetten bevatten. Kip en kalkoen is bij een sporter ook het meest gekozen soort vlees. Het zit vol met proteïne, maar het valt waarschijnlijk wel binnen het dieet van een sporter, door de mindere vetten. Eén portie kip kan jou al voorzien van maar liefst 24 gram proteïne. De kip en kalkoen zijn natuurlijk praktisch gezien neefjes van elkaar. Ze beschikken beide over dezelfde hoeveelheid eiwit. Ondanks dat ze zoveel op elkaar lijken, is de smaak natuurlijk anders. Waardoor variatie vaak interessant wordt. Kip is ook gunstig bij een voedingsschema voor spieropbouw. Lees deze blog eens over 5 lekkere maaltijden voor spieropbouw.

Varkenshaas

Varkenshaas is een liefhebber tussen de vleeseters. Dus goed nieuws voor mensen die enorm kunnen genieten van een heerlijke varkenshaas, want dit vlees zit namelijk ook vol met proteïne. Na het eten van een stuk varkenshaas staat dit ongeveer gelijk aan 26 gram proteïne poeder. Dus varkenshaas is niet alleen een heerlijk stuk vlees, maar het kan ook nog eens iets toevoegen voor de inname van jouw voedingsstoffen.

Biefstuk

Als laatste kan biefstuk natuurlijk niet uit blijven op het lijstje van de vleessoorten met de meeste eiwitten. Biefstuk is waarschijnlijk een van de meest bekende vleessoorten. Biefstuk is een lekker stuk mals vlees. Een biefstuk komt van de binnenkant van het achterbeen. Met een portie biefstuk kun maar liefst 23 gram proteïne binnenkrijgen. Biefstuk heeft dus net zoals kalkoen, kip en varkenshaas een positieve werking hebben op de inname van eiwitten. Waardoor jouw spiermassa gezond en sneller kan groeien.

SARM’s worden ook wel ‘een nieuw soort steroïden’ genoemd. Voorheen werden vooral anabolen gebruikt door krachtsporters. Deze zijn een stuk bekender binnen de fitnessindustrie? Maar wat zijn SARM’s nou precies? Wij vertellen jou in dit artikel alles over de effecten, gevaren en bijwerkingen van SARM’s.

Wat zijn SARM’s precies?

SARM’s verbeteren de prestaties in de sportschool. Sinds de jaren 90’ zijn deze middelen te vinden op de markt. Na gebruik van de SARM’s zullen jouw spieren en botten zich versterken door zich te binden aan je receptoren (spierweefsel). Het is de bedoeling dat na het gebruik van het middel spiercellen worden geactiveerd. Dit moet ervoor zorgen dat je sterker zult zijn en dat je spieren meer gaan groeien. Er wordt dus gesteld dat SARM’s een nieuwe manier zijn om snel spiermassa te kweken. Ben jij benieuwd hoe je snel spieren opbouwt? Lees dan onze tips voor spiergroei! Of lees deze inspiratie gevende blog over vijf maaltijden die spieropbouw bevorderen.

De bijwerkingen van SARM’s

Al voor langere tijd werden anabolen gebruikt door bodybuilders. Deze verbeterden de prestaties van de bodybuilders. Zo zorgden de anabole steroïden bij een snellere spieropbouw. Echter zaten er ook negatieve effecten aan het gebruik van anabolen, zoals: acne, haarverlies en leverschade.

SARM’s zijn goed te vergelijken met anabolen. Krachtsporters merken een indrukwekkende toename van spieren. Daarnaast komen de negatieve effecten van SARM’s ook sterk overeen. Zo zijn verschillende klachten gemeld, zoals een hoge bloeddruk, haarverlies en uitslag wat kan leiden tot een slechter zicht. Vooral een verminderend zicht komt bij veel gebruikers voor.

Niet goedgekeurd voor menselijke consumptie

De eerste SARM die werd ontwikkeld was Andarine. Enkele jaren later werd een vernieuwde versie uitgebracht, genaamd: Ostarine. Deze SARM zou zorgen voor een nog beter resultaat. Enkele gebruikers van het product zagen tijdens een 12 weken durend onderzoek een mooi resultaat. Zo was er binnen deze periode een flinke toename in spiergroei te zien. Daarentegen nam de vetmassa af.

Het was lastig om het product als medicijn op de markt te brengen. De resultaten op het gebied van het genezen van kanker waren te gering. Alhoewel het medicijn mislukte, werd het in de fitnesswereld een groot succes.

SARM’s kopen

Nu de vraag naar SARM’s steeds groter wordt, duiken er steeds meer verkopers van het product op. Zo zijn er op internet genoeg webshops te vinden die het product aanbieden. Je komt dus vrij gemakkelijk aan het product. Vaak heb je het de volgende dag al in huis. Het kopen van deze middelen is wel geheel volgens eigen risico. Op de websites van de verkopers zijn vaak disclaimers vermeld. Deze wijzen op de mogelijke risico’s van SARM’s. Toch bieden sommige retailers het product mooi aan als dé manier om sneller spieren op te bouwen. Dit gebeurt op gewone websites waar normale supplementen worden verkocht, zoals eiwitpoeder.

Met het warme weer in de zomer, ben je snel geneigd om na het sporten in een ijskoud bad te springen. De vraag is: welke voordelen heeft een ijskoud bad na het sporten. Voor spierherstel is vaak te zien dat een ijskoud bad wordt genomen of dat heat-packs worden gebruikt, maar welke methode is nu het beste?

De voordelen van een ijsbad

Een ijsbad en heat-packs zijn twee totaal verschillende manieren om te zorgen voor spierherstel. Je kunt dus stellen dat beide methoden voordelen bieden na een intensieve work-out.

De eerste methode voor herstel na een training is koelen in een ijsbad, ook wel bekend als cryotherapie. Door in koud water te zwemmen vernauwen je bloedvaten, de metabolische activiteit door zwelling vermindert en weefselafbraak wordt vermindert. Wanneer je stopt met koelen, warmt het weefsel weer op en stroomt het bloed weer terug. In dit geval worden de afgebroken cellen afgevoerd en wordt alles weer opgeschoond.

Voor sporters die last hebben van ontstekingsreacties door zware inspanning of een blessure willen voorkomen, kan een ijsbad of koelen een effectieve strategie zijn. Door te koelen na de training zal je minder last hebben van spierpijn. Daarnaast worden je spieren weer voorbereidt op een volgende training. Uit verschillende onderzoeken bleek dat een ijsbad bijdraagt aan een sneller herstel na krachttraining.

De voordelen van warm houden

Warmte zorgt daarentegen voor andere voordelen voor je lichaam ter herstel. Warmte zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen en stimuleert de veranderingen op celniveau zoals het beter laten stromen van het bloed.

Daarnaast zorgt warm water ervoor dat de temperatuur in de spieren stijgt, wat het makkelijker maakt om te rekken en strekken. Het is te vergelijken met het gevoel dat je je tenen kunt aanraken na een warming-up. Omdat je spieren warm zijn zullen ze een stuk soepeler zijn.

Let echter wel op: warm houden is op slechts enkele momenten een goed idee. Ben je namelijk herstellende van een blessure, vermijd dan warmte. Dit zorgt ervoor dat je lichaam moeilijker herstelt. Bewaar een bubbelbad voor minder intensieve work-outs en ga voor 10 tot 15 minuten in een bad van 39 à 40 graden voor het beste herstel.

Wat is de beste manier om te herstellen?

Hoewel het warm maken van je spieren best wat voordelen biedt, is de beste herstelmethode toch koelen of een ijsbad nemen. Koud water zwemmen bereidt jouw lichaam voor op de volgende inspanning. Door een ijsbad te nemen bereid je jouw lichaam voor op de volgende work-out en is het een bouwsteen tijdens jouw herstelproces. Andere factoren die bijdragen aan een beter herstel, zijn: een goede nachtrust, eten en drinken en massages. Een massage met een massage gun zorgt ervoor dat fijne scheurtjes in spiervezels sneller zullen helen.

Wanneer moet je koelen na het hardlopen?

Na een training is het mogelijk om icepacks of koelelementen te gebruiken, maar een ijsbad blijft de beste optie. Het water zorgt voor een optimale koeling van het weefsel. Daarnaast worden er meerdere grote spiergroepen tegelijkertijd gekoeld in het ijsbad.

Let echter op dat je niet te lang in het ijsbad blijft zitten. Wanneer je je huid te lang blootstelt aan ijskoud water kan je huid beschadigen. Ga daarom maximaal 10 à 15 minuten in een ijsbad zitten. Neem ook niet te koud water. Water van zo’n 10 graden Celsius is al voldoende.

In de sportwereld zijn er vaak discussies over binnen en buiten sporten. Het is echter gewoon wat jouw voorkeur heeft. Toch zijn er zeker een aantal voor- en nadelen aan beide omgevingen om in te sporten verbonden. In deze blog gaan we het hebben over deze voor- en nadelen, zodat jij gemakkelijk je keuze kunt maken.

Buitensporten

Buiten zijn is gezond, dus buiten sporten is ook gezond, het is goed voor de weerstand en de frisse lucht werkt goed samen met cardio oefeningen. Vitamine D krijgen we er ook nog eens gratis bij. Vitamine D is belangrijk voor heel veel dingen in ons lichaam, maar ook voor het opnemen van calcium, dat onze botten sterker maakt. Dit is zeker belangrijk bij het sporten. Daarnaast kost het niets om buiten te sporten!

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen dat buiten sporten letterlijk gelukkiger worden omdat het hun mindset verandert.

Een groot nadeel aan sporten in de buitenlucht is, dat je afhankelijk bent van het weer. Het kost veel motivatie om in weer en wind te blijven gaan sporten buiten. Om dit te voorkomen kun je natuurlijk kiezen om een terrasoverkapping Limburg te nemen. Dan kun je nog altijd genieten van de buitenlucht terwijl je altijd droog bent.

terrasoverkapping limburg

Binnensporten

Binnen in de sportschool of in de garage (of huis) heb je geen last van het weer. Het maakt niet uit of het sneeuwt buiten of 40 graden is, je kunt er altijd aangenaam sporten. Een ander voordeel is, dat je als je lid bent van de sportschool deel kunt nemen in groepsactiviteiten.

Binnensporten is echter wel duur, een lidmaatschap bij de sportschool kost veel geld. Maar het maakt het wel mogelijk om gebruik te maken van een grote variatie aan apparatuur.

Veel mensen zijn ook terughoudend om naar de sportschool te gaan omdat ze zich bewust zijn van zichzelf. Er zijn veel andere mensen in de sportschool en dat vinden ze niet prettig. Dit hoeft echter geen probleem te zijn als je onthoudt dat iedereen daar met zichzelf bezig is. Je kunt dit uiteraard voorkomen door in huis te sporten maar de apparatuur dat je nodig hebt is niet goedkoop.

Wat is beter?

Ja, zoals je zelf kunt concluderen hebben beide manieren hebben zeker goede voordelen, daarom kun je het beste beide combineren. Je kunt af en toe naar de sportschool gaan en af en toe buiten sporten of een terrasoverkapping Limburg nemen om van beide het hele jaar door te kunnen genieten.

Als je niet goed let op de hygiëne van je mond en je gebit kan je hele lichaam daar last van ondervinden. Een slechte mondhygiëne is niet alleen slecht voor je tanden en je tandvlees, maar ook voor de rest van je gezondheid het is dus heel belangrijk om regelmatig naar een mondhygiënist te gaan,  bijvoorbeeld een mondhygiënist in Rotterdam.

Slechte bacteriën

Slechte bacteriën in je mond zorgen vaak voor complicaties zoals gaatjes, ontstoken tandvlees en rotte tanden. Ook heb je meer kans op longontsteking en andere ziektes. Als deze bacteriën in de bloedbaan terecht komen via je mond en andere problemen of ziektes veroorzaken of vergroten. Zo is er bij ouderen geconstateerd dat hart en vaatziekten met 17% hoger is bij een slechte mondhygiëne.  En onder de 65 jaar zelfs 44% meer kans bij een slechte mondhygiëne.

Dat klinkt misschien hard maar dat is wel de harde realiteit als je niet goed voor je gebit zorgt. Je krijgt je gebit en de rest van je lichaam maar een keer dus wees er dan ook zuinig op!

De rest van je lichaam loopt ook gevaar door slechte mondhygiëne

Tegenwoordig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar mondhygiëne. Artsen en onderzoekers leggen steeds meer verbanden tussen een slechte mondhygiëne en een algemene slechte gezondheid. Die is niet alleen met gezond eten of het gebruik van massage guns op te lossen. Veel wetenschappelijk bewijs is er nog niet voor, maar bij onderzoeken wordt steeds vaker het verband gelegd tussen klachten en een slecht gebit. Het is dus wel degelijk belangrijk om je mond en je gebit goed te onderhouden en te poetsen. Daarnaast wil je ook wel een beetje zuinig zijn op je gebit. Je wilt immers niet met 30 jaar al een kunst gebit aan laten meten omdat je je tanden niet wilde poetsen.

slechte mondhygiëne

Een voorbeeld: vooral bij mannen een relatie gezien met maag-, darm- en alvleesklierkanker bij het hebben van een slecht gebit. Bij mensen met reuma en artritis is vaak verbetering gezien aan de gewrichten als ze hun tanden hebben laten behandelen bij een mondhygiënist.

Ook is er een mogelijk verband met slechte mondhygiëne en het Chronische vermoeidheidssyndroom. Wanneer je namelijk veel afvalstoffen in je lichaam hebt, is dat een vorm van gif dat in je lichaam blijft. Je kunt door een slecht gebit dus minder energie hebben om te gaan sporten of gebruik te maken van een massage gun. Als er veel afvalstoffen in je lichaam zitten, zul je sneller een verzuurd gevoel in je spieren hebben. Wanneer je bij ons een massage gun hebt gekocht, zal deze niet het optimale effect gaan hebben. Dat gebeurt namelijk pas als je lichaam - dus ook je gebit - gezond is.

Houd je lichaam gezond

Dit klinkt nu natuurlijk allemaal enorm akelig en het is immers nog niet bewezen, maar er zijn wel verbanden gevonden met slechte mondhygiëne en deze ziekten. Het is daarom dus van enorm belang om regelmatig naar een tandarts of een mondhygiënist te gaan. Met een goede mondhygiëne blijft ook de rest van je lichaam gezond en vitaal genoeg om leuke dingen te doen, te sporten en aan de slag te gaan met een massage gun ter ontspanning. Let ook op je voeding. Eet niet alleen suikers, maar maak regelmatig een gezonde salade. Vooral als je veel of aan intensieve sport doet, wil je je lichaam op alle fronten zo gezond mogelijk houden!

Werk jij voor een werving en selectie bureau Sittard? Dan zul je op dit moment drukke tijden ervaren. Door de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel hoog en hebben werkzoekenden het dus voor het uitkiezen. Vaak kunnen we door de drukte vergeten te ontspannen, terwijl dat juist zo belangrijk is. Door rust te nemen kan je lichaam zich namelijk herstellen en ben je de volgende dag veel productiever. Weet jij niet zo goed hoe je precies tot ontspanning moet komen? Wij geven je drie tips om je te helpen hiermee.

1.      Plan vrije tijd in

Als je een harde werker bent, dan is het vast heel herkenbaar dat je regelmatig nog in je vrije tijd aan het werk bent. Voorkom dit door vrije tijd in te plannen en iets te gaan doen wat jou rust brengt. Misschien is dat een boek lezen, puzzel maken of gamen. Wat het ook is, plan bewust je tijd in om hiermee bezig te zijn. Op deze manier neem je heel bewust afstand van je werk. Dit zal vrijwel direct een gevoel van rust creëren.

2.      Ga sporten

We weten allemaal dat sporten erg goed is voor je. Door te bewegen worden bepaalde chemicaliën in je hoof gestimuleerd. Hierdoor word je gelukkiger en kun je beter ontspannen. Daarnaast kan sporten helpen om je hoofd leeg te maken. Ben je niet zo’n fan van fanatiek sporten? Een wandeling in de frisse lucht kan ook al het nodige effect hebben.

3.      Leg je telefoon weg

Wie doet het niet: je hebt even niks te doen en gaat maar wat scrollen op social media. Zonder dat je het door hebt, ben je ineens een uur verder. Je denkt misschien dat het ontspanning is, maar tijdens dit uur heb je veel informatie opgenomen die ook weer verwerkt moet worden. Hierdoor heb je dus geen ontspannen gevoel. Daag jezelf eens uit en leg in de avond je telefoon weg. Je zult zien dat je meteen een stuk beter in slaap valt.

We gaan allemaal naar de sportschool om sterker, fitter en gezonder te worden. Vele van ons gaan voornamelijk voor meer spiergroei. Meer spiergroei begint bij meer trainen, meer eten en voldoende herstel. Maar het is vaak toch niet zo simpel, er is namelijk een speciaal recept nodig voor spiergroei. Om je spiergroei te maximaliseren hebben we deze blog geschreven. Lees onze beste tips om je spieren te laten groeien!

1. Pomp je spieren op

We weten allemaal dat het moeilijk is om altijd kei hard te trainen. Maar spiervermoeidheid kan juist leiden tot meer spiergroei. Om spiergroei te maximaliseren kun je 3 tot 5 sets van 6 tot 8 herhalingen met hoge intensiteit pompen.

2. Eiwitten zijn key

Om meer spiergroei te krijgen zijn eiwitten key. Neem gedurende de dag voldoende eiwitten en optioneel sarms en wei! Je kunt dit doen door in al je maaltijden een van de volgende te implementeren:

3. Voedt je spieren

Genoeg eten is belangrijk om je spieren voldoende te laten groeien. Begin daarom de dag met een goed ontbijt en eet vervolgens iedere 3 uur. Dit zorgt ervoor dat je door de dag heel voldoende voeding binnenkrijgt om energie te behouden en je spieren te herstellen.

4. Hydrateer jezelf

Tijdens je intensieve trainingen verlies je veel vocht. Als je onvoldoende gehydrateerd bent, dan gaat dit ten koste van je spier herstel en dus ook je spiergroei. Zorg dus dat je altijd voldoende water blijft drinken.

5. Koolhydraten zijn voor na de training

Koolhydraten zijn er om ons energie te geven. We krijgen echter ruim voldoende koolhydraten binnen op een dag. Implementeer daarom alleen koolhydraten na de training.

6. Voldoende slaap

Ook voldoende slaap is belangrijk om je spieren maximaal te laten groeien. Naast voldoende slaap is voldoende rust ook essentieel. Je wilt dus niet te veel trainen. Als jij je spieren onvoldoende rust geeft tussen de sessies zal dit ten koste gaan van je kracht en je spier groei.

7. Goede bloedsdoorloop

Om je spieren een handje te helpen is een massagegun ook een goede aanschaf. Je helpt je spieren ontspannen en activeert en verbetert de bloedsdoorloop. Naast een massagegun is een regelmatige massage zeker geen overbodige luxe voor een echte bodybuilder. Na al die intensieve trainingen is het belangrijk dat de spieren goed worden gevoed en behandeld.